Marktplaats adverteren (Admarkt)

Adverteren via Admarkt is een goede manier om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Markplaats telt maandelijks 7,3 miljoen unieke bezoekers waarvan 37% gericht op zoek is naar nieuwe producten. Het bereik is groot waar jij als ondernemer van kunt profiteren. Maar hoe werkt Admarkt precies en waar dien je rekening mee te houden?

Wat is AdMarkt?

Marktplaats ontvangt maandelijks miljoenen zoekopdrachten. Bezoekers zijn op zoek naar specifieke producten met een hoge koopintentie. Aan de hand van termen maken ze duidelijk waar ze precies naar op zoek zijn, net zoals bij zoekmachines. Vervolgens wordt er een lijst met advertenties van particulieren en bedrijven getoond die zowel nieuwe als tweedehandse producten aanbieden.

Boven de normale advertenties vind je de AdMarkt Topadvertenties. Dit zijn betaalde advertenties van bedrijven die hun producten of diensten onder de aandacht willen brengen.

Is adverteren op Marktplaats een interessante optie?

Adverteren via AdMarkt levert verschillende voordelen op:

  • Bezoekers aan Marktplaats.nl hebben een hoge koopintentie. Ze zijn op zoek naar specifieke producten en weten dus al wat ze willen. Dit vergroot de kans op een verkoop.
  • Gericht adverteren: aan de hand van zoekwoorden bepaal je wie jouw advertentie te zien krijgt. Je advertentie wordt dus alleen getoond aan mensen die mogelijk interesse hebben in de producten en/of diensten die je aanbiedt.
  • Marktplaats adverteren is relatief goedkoop: net als bij Google AdWords is het mogelijk om een dagbudget in te stellen. Zo weet je van te voren precies hoeveel geld het gaat kosten. Doordat het aantal concurrenten lager ligt dan bij AdWords betaal je doorgaans lagere klikprijzen.
  • Je zit nergens aan vast: als je vandaag wilt stoppen, dan kan dat.

Hoe werkt AdMarkt topadvertenties?

Het advertentiesysteem van AdMarkt werkt in principe hetzelfde als die van AdWords. Aan de hand van zoekwoorden geef je aan wanneer je advertentie getoond moet worden. Vervolgens maak je een advertentie aan door een tekst, titel en omschrijving in te vullen. Deze advertentie wordt in de zoekresultaten getoond.

Het verschil met AdWords is dat de bezoeker vanuit de zoekresultaten doorverwezen wordt naar advertentiepagina, en dus niet direct naar de website. Hier geef je uitgebreide informatie over het product of dienst dat je verkoopt. Ook is het mogelijk om foto’s toe te voegen. Vanuit de advertentiepagina worden bezoekers doorverwezen naar de website waar de transactie plaatsvindt.

De positie van de advertentie wordt bepaald door:

  1. Het ingestelde maximumbod per klik: uiteindelijk is het doel van Marktplaats geld verdienen. Hoge biedingen worden beloond met betere rankings.
  2. Click Through Rate (CPC): is de verhouding tussen het aantal vertoningen en kliks op je advertentie. Een hoge CPC heeft een positieve invloed op de rankings.

AdMarkt uitbesteden: hoe gaan wij te werk?

Net als bij AdWords is advertentie-optimalisatie belangrijk. Dit doen we door naar de resultaten van de advertentie te kijken en vervolgens verbeteringen door te voeren. Onze werkwijze is als volgt:

  • Zoekwoord analyse: Marktplaats geeft inzicht hoe vaak een zoekwoord gebruikt wordt en wat de concurrentie is. Op basis hiervan selecteren de beste zoekwoorden.
  • Landingspagina: wordt je website vanuit de advertentie bezocht dan komt de bezoeker op de landingspagina terecht. Hulp nodig bij het opstellen van een nieuwe landingspagina of het verbeteren van een bestaande? Ook dit nemen wij uit handen.
  • Advertenties aanmaken: het schrijven van de advertentieteksten, titels en foto’s.
  • Advertenties optimaliseren: op basis van de statistieken voeren we gericht verbeteringen door. Daarbij testen we verschillende advertentieteksten om te kijken wat het beste werkt.

Wat betaal ik precies voor AdMarkt?

De minimale biedprijs voor een zoekwoord hangt af van de concurrentie. Bij een hoge concurrentie ligt deze prijs hoger. Benieuwd wat adverteren op Marktplaats gaat kosten en wat je hiervoor terug krijgt? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Schuiven naar boven