Mediabuying

Mediabuying betekent letterlijk ‘media inkopen’. Je koopt advertentieruimte op een gerelateerde en druk bezochte website of smartphone app in de vorm van een banner, video of een blogartikel. Het doel kan zijn om meer bezoekers naar je website of webwinkel te generen, een grotere naamsbekendheid te realiseren of om een (nieuwe) product of dienst onder de aandacht te brengen. Hoe kan mediabuying voor jouw bedrijf van toegevoegde waarde zijn en hoe begin je ermee?

Wat is mediabuying?

Mediabuying is simpelweg het kopen van advertentieruimte op gerelateerde websites zoals persoonlijke blogs, online magazines of nieuwswebsites. Dit is interessant wanneer de bezoekers van deze websites tot jouw doelgroep behoren. Via een banner, video of blogartikel breng je jouw merk, product en/of dienst bij de juiste mensen onder de aandacht.

Bijvoorbeeld: het online magazine Manify wordt dagelijks door duizenden jonge mannen bezocht die allemaal dezelfde interesses hebben, namelijk mode, reizen en gadgets. In dit geval kan het voor een online kledingwinkel of reisbureau interessant zijn om advertentieruimte bij Manify in te kopen.

Hoe begin je ermee?

Het inkopen van mediaruimte kan op twee manieren, namelijk Unmanaged Media Buy en Managed Media Buy.

Unmanaged Media Buy

Google AdWords, Adcrowd, affiliate netwerken en adverteren via Facebook of Instagram zijn voorbeelden van Unmanaged Media Buy. Zij maken gebruik van een zelfbedieningssysteem waarbij adverteerders zelf advertentieruimte inkopen, campagnes starten en aansturen. Het voordeel hiervan is dat iedereen ten alle tijde een advertentie kan starten of beëindigen zonder eerst om de onderhandelingstafel te zitten.

De meeste bekende advertertentie systemen zijn:

 • Google AdWords: adverteren in het zoeknetwerk van de zoekgigant, partnerwebsites en Gmail, YouTube en andere websites van Google.
 • Bing Ads.
 • Adcrowd
 • AdMarkt op martkplaats.nl
 • Facebook en Instagram Ads.
 • Affiliate netwerken

Managed Media Buy

Ben je een drukke ondernemer en heb je geen tijd voor de opzet en optimalisatie van online reclamecampagnes? Bij Managed Media Buy neemt een specialist gedeeltelijk of alles voor je uit handen afhankelijk van jouw wensen. Op basis van jouw doelstellingen en budget bepaalt de specialist waar het beste advertentieruimte ingekocht kan worden. Vervolgens wordt ook het analyseren van de resultaten en de optimalisatie van de advertenties voor je uit handen genomen.

Onze specialisten hebben een groot netwerk met adverteermogelijkheden tot hun beschikking. Zo lukt het ons vaak om advertentieruimte op relevante websites in te kopen waardoor jij meer uit jouw advertentiebudget haalt. Benieuwd hoe wij werken? Laat je dan hier terugbellen.

Welke soorten media verkopen wij?

 • Banners: wij maken banners op maat of gebruiken dynamische banners. Deze banners worden voornamelijk voor retargeting ingezet, waardoor de banner realtime kan worden gevuld met producten of pagina’s die de bezoeker eerder bekeken heeft.
 • Blogartikel: een interessant en relevant artikel geschreven door onze gedreven tekstschrijvers, waarbij jouw merk, product en/of dienst onder de aandacht wordt gebracht met tekst, afbeeldingen en illustraties.
 • Video: aan de hand van bewegend beeldmateriaal brengen we jouw bedrijf, medewerkers of producten en diensten onder de aandacht. Videoadvertenties zijn mogelijk op YouTube of op onze partnerwebsites.
 • Nieuwsbrief: via een bestaande nieuwsbrief van een blog of online magazine wordt jouw merk of nieuwe producten / diensten aan de lezers geïntroduceerd..

Wat kost het kopen van advertentieruimte precies?

Bij Unmanaged Media Buy aanbieders maakt men gebruik van een biedingssysteem. Er worden verschillende bedieningssystemen gehanteerd:

 • CPM – bod per 1.000 weergaven
 • CPC – bod per klik
 • Commissie per sale of lead

De hoogte van het bod ten opzichte van de concurrentie bepaald hoe vaak en hoog de advertentie getoond wordt.

Bij Managed Media Buy spreek je een prijs af met de specialist of het reclamebureau. Wil je weten wat de mogelijkheden binnen jouw budget zijn? Neem dan hier contact met ons op.

Schuiven naar boven